Tekst apk

APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen.

Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, of bedrijfsauto die – beladen – niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kg, jaarlijks laten keuren. Tenminste, als de auto drie jaar of ouder is. Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en opleggers moeten jaarlijks worden gekeurd vanaf het moment dat ze één jaar oud zijn.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw auto blijft dus belangrijk.

Onze werkplaats beschikt over de modernste apparatuur, zodat ook de nieuwste typen auto's onderhouden kunnen worden. Als Bovag lid zijn wij altijd op zoek naar de beste kwaliteit en de hoogste servicegraad. Belangrijke kenmerken voor ons bedrijf zijn dan ook onze klantvriendelijkheid, hoge kwaliteit en service.

De auto kunt u maximaal twee maanden van te voren laten keuren, met behoud van de APK datum die uw auto heeft. Eerder een APK laten uitvoeren kan ook, maar dan zal de datum worden aangepast.

Ons tarief voor een APK keuring is €40,- incl. btw

 

Autobedrijf Struijk logo
Autobedrijf Struijk
Logo Bovag